googleb6c02af2bf83b897.html
top of page

Breinpiraten sessie 7/1


In 2017 lanceerde ik een concept "diner with a coach" in de Happiness Garage. Een en ander bleef een tijd onaangeroerd slapen in de catalogus van diensten.

In 2018 startten Steff, Koen en ik de breinpiraten.

We publiceren inspirerende podcasts, werken aan een reeks boekjes vol hacks en tips voor een nog fijner leven, organiseren breinpiratenkampen voor jongeren en hebben nog heel wat andere leuke activiteiten in petto.

We organiseren ook ongedwongen bijeenkomsten waar de aanwezigen verhalen en ervaringen aanbrengen waarrond en waarmee gewerkt wordt om inzichten en vaardigheden bij te brengen. De voeding voor de geest combineren we sinds een aantal sessies met voeding voor het lichaam en zo krijgt het concept "diner with a coach" na een winterslaap toch concrete invulling. De chef van het huis (Ingrid Vanneste) tovert heerlijk gerechtjes op het bord, waar de breinpiraten met een bijpassend drankje van genieten terwijl ze ervaringen delen en zich laten inspireren door elkaar.

Op 7 januari ll. hadden we onze eerste sessie van 2019. Met niet minder 13 verzamelden we in het warme en uitnodigende kader van de NLP Pub in Overmere. Na wat hersengymnastiek met breinpiraat Koen, was een inspirerende getuigenis van een van de aanwezigen het startschot voor een fijne avond waarin diverse interessante thema's de revue passeerden: omgaan met grenzen, hoe leren kinderen vaardigheden, wat kunnen we leren uit en doen met APET (arousal, pattern, emotion, thinking), hoe houdt ons brein ons voor de gek en wat kunnen we daarmee, etc... wat is het reticular activation system?, ...

Ondertussen diende chef kok Ingrid een heerlijk tomatensoepje op, gevolgd door een huisgemaakte quiche, een uitmuntende pastaschotel en vers gebakken brownies als dessert.

Rond 23:00u sloten we de avond af. Wil je er ook bij zijn, hou dan onze website in de gaten en schrijf je in. We publiceren eerstdaags de kalender!

Deelname in de kosten bedraagt 25€. Elke vrijwillige bijdrage daarboven op is welkom maar zeker niet verplicht.

De verzamelde fondsen worden in de pot van de (vzw in oprichting) Breinpiraten gestopt en zullen worden gebruikt om onze activiteiten met jongeren mee te financieren.

Ben je er de volgende keer ook?

Tot dan!


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page