googleb6c02af2bf83b897.html
top of page

Happiness Hubs

Terwijl Tesla dorpen bouwt die geheel autonoom in hun energie voorzien, speel ik al lange tijd met het idee van Happiness Hubs. Beide concepten zijn perfect met elkaar te combineren.


Het centrale gegeven in een Happiness Hub is emotionele gezondheid. Elkeen kan en mag dat gegeven invullen naar eigen goeddunken. Om in een Happiness Hub te wonen, hoef je geen probleem te hebben. Het helpt om een aantal vooronderstellingen en houdingen te geloven of aan te nemen: 'de kaart is niet het gebied', 'fair witness houding', 'achter elk gedrag schuilt een positieve intentie', zijn er enkele van.

Verder heb je als inwoner of bezoeker een open geest, ben je alert, nieuwsgierig en leergierig en vooral JEZELF.


In het centrum van de hub kunnen inwoners en bezoekers terecht voor uiteenlopende soorten mentale wellness onder de vorm van persoonlijke begeleiding, e-coaching, seminars, lezingen, gespreksgroepen en andere vormen van inspiratie.


De cirkel rond dat centrum bevat winkels en dienstencentra waar zoveel als mogelijk eigen producten en services worden aangeboden. We denken hier vooral aan dingen die in het dagelijks leven nuttig zijn. Voor vele andere aankopen of diensten kunnen bewoners vanzelfsprekend terugvallen op bestaande infrastructuur buiten de hub: scholen, ziekenhuizen, grootwarenhuizen, etc...


De derde cirkel bestaat uit een co-housing zone. Individuen en gezinnen kunnen er aan haalbare prijzen wooneenheden huren of kopen met een functionele mix van privé- en gedeelde ruimtes en veel groen.


De vierde cirkel is voor niet-permanente bewoners: er is mogelijkheid om te kamperen, een chalet te betrekken of een camper te parkeren voor een of meerdere dagen, weken of maanden.


In de buitenste zone krijgen grondstoffen, voeding en levensvoorzieningen alle aandacht. Zonnepanelen en windmolens voorzien de energie. Miniboerderijen waar duurzaam met dieren wordt omgegaan, velden met gewassen voor eigen gebruik en visplekken zijn enkele van de voorzieningen die daar worden onder gebracht.


Een Happiness Hub is een plek waar de bewoners en bezoekers ruimte kunnen maken en vinden om hun eigen aspiraties en bijdragen tot zichzelf en tot de wereld te ontdekken, te creëren of bij te schaven. Daarbij werken ze vooral aan zichzelf en vinden ze evenwicht en harmonie doorheen alle rollen die ze in hun leven vervullen: ouder, partner, individu, werknemer, feestvierder, ... Door die harmonie en bewustwording merken de bewoners steeds meer vermogende overtuigingen en waarden in zichzelf en in de anderen en verdwijnen beperkende overtuigingen langzaam als sneeuw onder een warm zonnetje.


Happiness Hubbers (kijk, het wordt al een identiteit) vinden in de hub, in zichzelf en in de anderen alle middelen die ze nodig hebben om verder te kunnen in wat ze doen of willen doen, waar en wanneer ze dat willen.


De Happiness Hub is momenteel een concept. Ken jij mensen die gelijke waarden onderschrijven en in dit concept mee willen stappen? Breng ze gerust in contact. Wie weet groeit hier iets heel waardevol en mooi uit!

 

Over de auteur


72 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


bottom of page