googleb6c02af2bf83b897.html
top of page

Op stap met breinpiraten

  • "Ah, ... had ik maar anders gereageerd"

  • "Ik zou zooo graag iets doen, maar...."

  • "Kon ik maar...."

  • "Ik pieker zo vaak"

  • "Ik voel van alles, maar kan het niet onder woorden brengen"

  • "Ik kan niet overweg met een collega, mijn baas, leerkracht, ..."

  • "Ik voel me zo leeg..."

  • Herken je dat soort verzuchtingen? Ze komen vaak voor zowel privé als op het werk. Heb je ze ook soms? Lees dan verder. Je beseft het nog niet, maar je bent net begonnen aan de mooiste reis van je leven!

Jouw schip

Heb jij verbeelding? Je mag die nu gebruiken en helemaal mee gaan in volgend verhaal. In dat verhaal ben je een piratenschip dat op een grote oceaan dobbert. Je schip wordt bestuurd door een kapitein. Hij denkt veel na. Hij zet de koers uit en bepaalt de bestemming. De kapitein is die stem die je vaak in jezelf hoort wanneer je piekert, iets plant en uitstippelt. De kapitein staat voor je denkvermogen, het bewuste deel van je schip.

Binnen in het schip werken 100den piraten om het schip varende te houden. Ze hebben elk hun taak en hun kenmerken. Ze voeren alles foutloos uit. Ze denken er zelfs niet meer bij na. Ze zijn er en hebben het beste voor met de kapitein. De kapitein vertrouwt ze blindelings.

De kapitein kent lang niet alle piraten. Soms staan er enkele op het bovendek die hij kent. Dan staan er plots piraten waarvan hij zelfs niet wist dat ze aan boord waren. Wanneer het stormt, worden die soms bang en komen er andere piraten naar boven. Wanneer andere schepen voorbijvaren, wordt er wel eens iets geroepen en ontstaan er soms ruzies waardoor het schip vertraagt of van de koers afwijkt.

De piraten staan voor jouw onbewuste, voor je buikgevoel en voor je reacties, waarvan je jezelf soms afvraagt hoe die er komen.

Jouw reis

Je schip is je lichaam (doen), de kapitein is je bewuste (denken) en de piraten zijn je onbewuste (voelen).

Tijdens je levensreis kruis je vele andere schepen waarop net hetzelfde gebeurt, maar anders. Jouw reis is zinvol wanneer je een bestemming hebt waar de kapitein en alle piraten zich goed bij voelen. Heb jij zo een bestemming of ben je zoekende? Voel je soms piraten protesteren? Ken je hen en kan je naar hen luisteren? Neemt jouw kapitein altijd de beste beslissingen? Staan op jouw schip de meest geschikte piraten op het dek wanneer het stormt, of wanneer je sneller moet varen of trager of wanneer er gevaar dreigt? Wanneer je samen met andere schepen vaart, kan je iedereen op koers houden?

Scheepsloodsen

Scheepsloodsen worden ingezet wanneer schepen moeilijke maneuvers moeten uitvoeren in havens.

De loodsen bij de breinpiraten zijn er om jouw schip, je kapitein en de vele piraten gedurende je hele reis te inspireren wanneer je dat nodig of nuttig vindt.

Wat betekenen Breinpiraten loodsen

Voor je schip

We inspireren je om je schip helemaal te leren kennen. Je ontdekt welke zeeën goed zijn voor jou en welke bestemmingen iedereen aan boord tevreden maken. Je begrijpt waarom je schip er uitziet zoals het is en leert alle troeven en zwakheden maximaal te benutten.

Voor je koers

We leren je om je kompas en andere navigatie-instrumenten optimaal in te zetten op weg naar je droombestemming.

Voor je bemanning

Je piraten verpersoonlijken je emoties, je reacties en je behoeftes. Hoeveel piraten heb jij aan boord? Ken je ze allemaal? Welke piraten dringen zich te vaak op bij de kapitein en welke zou je liever wat vaker op je dek zien verschijnen? Wat zal dat doen met je schip en je reis?

Voor je vloot

Alleen varen is best ontspannend en inspirerend. Samen varen en samen creëren en leren is vaak leuker en doeltreffender. Welke andere schepen varen mee met jou en met welke vaar jij mee? Hoe goed ken je de bemanning van die schepen? Kan en wil je zelf mee de koers uitzetten van de vloot, of vaar je eerder in stilte mee? Hoe zorg je dat schepen niet vertragen, versnellen, de vloot in gevaar brengen of tegen hun zin blijven meevaren?

Neem contact en begin de mooiste reis van je leven

Individuen

Kom langs voor een kennismaking van 1 uur op maat van jouw reis. Alles gebeurt in een veilige en discrete omgeving.

Word lid van de Breinpiraten Facebookgroep en volg onze bijeenkomsten.

Bedrijven

Maak klanten blij door ze te bedienen met een samenhangend team van gelukkige en gemotiveerde medewerkers die weten waarom.

Contacteer ons voor breinpiraten workshops op maat van jouw vloot.

Scholen

Inspireer jongeren via 'breinpiraten voor kinderen'.

Je krijgt werkboekjes voor leerlingen, gidsen voor leerkrachten en spelletjes.

Verneem alles via www.breinpiraten.be

Over breinpiraten

Breinpiraten is een co-creatie initiatief van Hans Demeyer, Koenraad Callaerts en Stephan Vanhaverbeke. Samen zijn ze goed voor meer dan 70 jaar ervaring in het coachen van grote en kleine organisaties en individuen.

Luister naar onze inspirerende Breinpiraten podcasts

via Spotify, Itunes of Soundcloud.

Neem deel aan de volgende breinpiraten 'parlez'. Details en inschrijving via 'de sessies' op onze website www.breinpiraten.be


16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page