googleb6c02af2bf83b897.html
top of page

Las Vegas - Inspire 2019


Elk jaar houdt Microsoft zijn hoogmis voor ICT partners. Wat er dit jaar inhoudelijk allemaal te beleven viel, lees je in de schitterende blog van Joey. Joey is een van de 170 aanwezige Belgische ICT partners op dit internationale event met meer dan 17.000 deelnemers uit alle hoeken van de wereld. Samen laten ze zich inspireren door de visie en de keynotes van Microsoft.

Ik heb het enorme genoegen aanwezig te kunnen zijn in opdracht van Interxion. Samen met Copaco, ClearMedia, Techdata en Ingram Micro, sponsort Interxion het eten en de drank in the Beerhaus. Op die plek verzamelt de Belgische delegatie elke avond voor een drankje, hapje en vooral veel netwerken. Interxion deelt graag mee in de kosten en krijgt in ruil visibiliteit en ruimte om promotie te voeren.

En daar kom ik ten tonele.

Wat vooraf ging

Eerder dit jaar werd ik door Interxion onder de arm genomen om ondersteuning te bieden op het vlak van story-telling, pitching, value proposition en aanverwante materie. In de aanloop naar Inspire doe ik een voorstel aan Linne (Marketing Manager Interxion België) om de tijd die ze in de Beerhaus mogen innemen in ruil voor de sponsoring, maximaal te benutten. Een en ander past in de missie die ik voor hen uitvoer. Interxion heeft ondertussen ook met een lokaal agentschap in Las Vegas enkele opties overlopen en geven uiteindelijk de voorkeur aan mijn concept.

Je kan al raden wie dolgelukkig is !!

Doelstellingen

In onderling overleg stellen we (Linne, David (Sales Manager) en Frederik (CEO)) als doel dat we 3 objectieven willen bereiken:

 1. de naam "Interxion" bekender maken

 2. de why Interxion? verduidelijken

 3. leads genereren en contacten leggen

Het plan

Ik ga voor een concept waarin we Lego gebruiken om mensen

 • in contact te brengen en met elkaar te laten communiceren,

 • met de lego bouwsteentjes vorm te laten geven aan hun visie,

 • te laten reflecteren over data, applicaties, processen, gebruikers en de rol van Interxion hierin,

 • met ons hun gevoel te delen dat ze hebben bij een bedrijf als Interxion.

Aanvankelijk steken we ook een gamification/wedstrijdformule in het concept om de aanwezigen te motiveren om met de blokjes aan de slag te gaan. We laten petjes en T-shirts maken en werken enkele teasers af hier in de Happiness Recording Studio.

De realizatie

De crew van de Beerhaus is alvast razend enthousiast wanneer ze me met de legoblokjes zien aankomen. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe wanneer het gaat over het hosten van avonden in opdracht van klanten. Ze vinden de benadering origineel en nog niet vaak gezien. Ik ben blij.

Wanneer ik iets later onze video op de schermen zie draaien, ben ik met fierheid vervuld. Dit komt allemaal goed!

​​

En het komt ook allemaal goed. Ik kijk met voldoening toe hoe zelfs de meest sceptische aanwezigen creaties bouwen en verhalen delen. Alleen al de vraag naar waar de blokjes voor zijn bedoeld, leidt tot interessante conversaties waarbij de waarde van Interxion naar voor geschoven wordt. Dat leidt dan weer tot AHA-momenten en vragen om meer uitleg. Zo ontmoeten David, Frederik en Linne een pak interessante partijen met wie ze over connectiviteit, datacenters, en andere waardevolle onderwerpen van ideeën wisselen. De doelstellingen worden een voor een bereikt.

Het wedstrijdidee blijkt niet eens nodig. De deelnemers gaan spontaan aan de slag. De intrinsieke motivatie is sterk genoeg!

Ondertussen start Linne van Interxion een whatsapp groep waar niet minder dan 40 partners zich bij aansluiten. Ze blijven zo op de hoogte van interessante conferenties, de plaatsen waar we 's avonds een feestje bouwen en andere relevante informatie. Pure value add.

Het resultaat

We doen de lego-animatie op zondagavond en op dinsdagavond. Wanneer we maandag de blokjes in de koffer laten, krijgen we vragen van enkele partners waarom er deze keer geen blokjes zijn. Onze intentie slaagt: schaarste leidt tot vraag.

De actie en de uitvoering overtreffen de verwachtingen inzake het verwezenlijken van onze doelstellingen.

 1. De rol en de waarde van Interxion is nu echt gekend,

 2. Enkele partijen hebben in die waarde meteen al opportuniteiten gespot,

 3. Frederik, David, en Linne hebben talrijke interessante contacten gelegd,

 4. We verzamelden waardevolle feedback die de value pitch van Interxion nog versterkt.

En nu?

Het project in Las Vegas is de aanzet van een reeks initiatieven die in het najaar verder vorm krijgen.

Ik ben vereerd om deze opdracht mee te mogen realiseren en kijk uit naar de volgende stappen. Ik ben héél erg gelukkig met de uitkomst en de resultaten. En bovenal: het hele team heeft zich keigoed geamuseerd en volledig zelfsturend en vol existential fluency dit project tot een schitterend einde gebracht!

Misschien brengt deze blog jou wel op ideeën voor jouw volgende actie met medewerkers, klanten, resellers of andere stakeholders.

Bedankt voor je bezoekje!

Take care


48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page