googleb6c02af2bf83b897.html
top of page

De kracht van warm water


(bewerking van https://www.hottubselect.nl/blog/herstel-sneller-van-griepje-in-hottub)

Al sinds mensenheugenis staat warm water bekend om de therapeutische werking. De Romeinen hadden speciale badhuizen, de Indianen gingen naar warmwaterbronnen in Palm Springs en de tradities van de Scandinaviërs zijn ook bij iedereen genoegzaam bekend. Het is dan ook niet zo vreemd dat het gebruik van een hottub kan helpen om een griepje te voorkomen of er sneller van te herstellen.

Ontspanning versterkt het immuunsysteem

De gezondheidsvoordelen van hottubs komen goed van pas, zeker nu de winter met verkoudheden en griepjes voor de deur staat. Volgens artsen is baden in een hot tub weliswaar geen garantie om ziektevrij te blijven, maar kan het wél net het verschil maken tussen een griepje dat doorbreekt of niet. De eerste reden hiervoor is zowel fysiek als mentaal: het ontspannende effect dat baden in warm water heeft. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden en ontspanning zorgt aantoonbaar voor een sterker immuunsysteem. Stressvolle situaties verzwakken het immuunsysteem daarentegen. Het is daarom zeer verstandig om naar een lange werkdag nog even lekker in de hottub te stappen.

Baden in hot tub biedt ouderwetse rust

De tweede reden voor het gezondheidsbevorderende effect van hot tubs is bijna net zo voor de hand liggend: rust. In de huidige maatschappij is er nauwelijks nog ruimte voor, want constante e-mails en meldingen op onze smartphone vragen onze aandacht. Zelfs als we op de bank denken uit te rusten, zijn we geestelijk nog zeer actief. Echte rust daarentegen, waarbij zowel lichaam als geest geheel kunnen ontspannen, heeft een therapeutische werking. Het helpt om de doorbraak van ziektes te voorkomen of er eerder van te herstellen. Dagelijks baden in een hot tub is daarom een uitstekende manier om die rust te pakken. Leg die telefoon weg en zet het verstand op nul!

Hogere lichaamstemperatuur voor sneller herstel

Wat hebben koorts en baden in een hottub gemeen? Beide zaken verhogen de lichaamstemperatuur. Een hogere lichaamstemperatuur is een van de voornaamste manieren waarop het lichaam ziekte bestrijdt. Een betere bloedcirculatie en zweten zorgen ervoor dat herstellende voedingsstoffen worden aangevoerd en overbodige afvalstoffen juist worden afgevoerd. Ook een psychologische component speelt hierbij een belangrijke rol. Baden in een hot tub is immers, of we nu wel of niet ziek zijn, een zeer ontspannende ervaring. Hierdoor doen we iets dat ons in het verleden al eens beter heeft doen voelen. De psychologische kracht daarvan mag zeker niet onderschat worden, want hierdoor voelen we ons na een warm bad zowel lichamelijk als geestelijk direct fitter.

Ik zit momenteel met een verkoudheid die aan m'n voordeur staat. Benieuwd of de wijze raad hier boven soelaas brengt. Stay Tuned!


11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page